Len Goodman, voormalig hoofdrechter van 'Dancing with the Stars', overleden op 78-jarige leeftijd

24 Apr 2023

Len Goodman, voormalig hoofdrechter van 'Dancing with the Stars', overleden op 78-jarige leeftijd

De voormalig professioneel stijldanseres is zaterdag na een kort ziekbed overleden

Getty Images Len Goodman

Len Goodman, voormalig hoofdjurylid van Dancing with the Stars, is overleden. Hij was 78.

Goodman's manager Jackie Gill bevestigde het nieuws in een maandagochtend vrijgegeven verklaring. "Het is met grote droefheid om aan te kondigen dat Len Goodman vredig is overleden, op 78-jarige leeftijd", zei Gill in de verklaring die werd gedeeld met BBC News. "Een zeer geliefde echtgenoot, vader en grootvader die heel erg gemist zal worden door familie, vrienden en iedereen die hem gekend heeft."

Goodman is zaterdag overleden in een hospice in het Engelse Kent, omringd door zijn familie, aldus de BBC. Hij had botkanker.

De voormalige professionele danser verscheen van 2005 tot 2022 op DWTS. Hij was ook hoofdjurylid van de Britse versie van de show — Strictly Come Dancing — vanaf de lancering in 2004 tot 2016.

"Len Goodman was een geweldige, warme entertainer die door miljoenen werd aanbeden", zei BBC-directeur-generaal Tim Davie in een verklaring die op Twitter werd gedeeld. "Hij sprak alle leeftijden aan en voelde zich een lid van ieders familie. Len stond aan de basis van het succes van Strictly. Hij zal enorm gemist worden door het publiek en zijn vele vrienden en familie."

Gerelateerd:'Dancing with the Stars' hoofdjurylid Len Goodman kondigt zijn pensionering aan: 'Hasta La Vista Baby!'

Getty Images Len Goodman op DWTS met Carrie Ann Inaba en Bruno Tonioli

Piers Morgan deelde ook een foto van het paar dat samen danst in een Twitter-eerbetoon. "Meer zeer triest nieuws uit de wereld van entertainment ... RIP Len Goodman, 78 - lasser, danser, rechter en toegewijde cricket- en West Ham-fan", schreef de tv-presentator, 58. "Altijd gelachen met Len en een weinig sterke meningen. Een typische Londenaar en een topkerel."

Mis nooit meer een verhaal - meld u aan voor de gratis dagelijkse nieuwsbrief van PEOPLE om op de hoogte te blijven van het beste wat PEOPLE te bieden heeft, van nieuws over beroemdheden tot meeslepende human interest-verhalen.

PEOPLE bevestigde exclusief het nieuws van Goodman's afscheid van de Disney+ danswedstrijdserie in november 2022. Later deelde hij het nieuws tijdens een aflevering van DWTS, waarin hij een staande ovatie ontving van het publiek.

Verhaal gaat verder

"Als je een liveshow doet, moet je op de top van je kunnen zijn en snel reageren. En naarmate je ouder wordt, worden de dingen uitdagender", vertelde hij aan PEOPLE. "Ik ben nog niet in slaap gevallen of begonnen te dribbelen tijdens de show, dus ik dacht dat het het beste was om te gaan voordat ik dat begin te doen!"

Gerelateerd:Julianne Hough keert niet terug als 'Dancing with the Stars'-jurylid als Len Goodman terugkeert

"Ik zal de Californische zon missen, de samenwerking met mijn collega-juryleden en de kameraadschap met iedereen op de show", voegde hij eraan toe. "Ik zal het missen om te zien hoe beroemdheden zich ontwikkelen tot dansers en ik zal het missen om deel uit te maken van een van de meest succesvolle shows op tv."

Goodman, een professionele stijldanser uit Engeland, trad voor het eerst toe tot DWTS als hoofdjury tijdens het eerste seizoen van de show in 2005. Hij werd vergezeld door Carrie Ann Inaba en Bruno Tonioli, die al 31 seizoenen deel uitmaken van het jurypanel . Seizoen 32 wordt later dit jaar uitgezonden.

Goodman was de eerste 20 seizoenen jurylid voordat hij een pauze nam voor seizoen 21. Daarna keerde hij terug als jurylid voor seizoen 22-28, voordat hij opnieuw een pauze nam in seizoen 29. Daarna keerde hij terug voor seizoen 30 tot zijn pensioen.

Voor meer People-nieuws, meld u aan voor onze nieuwsbrief!

Lees het originele artikel over People.